E-Café

Dè plaats op internet om te lezen èn te kletsen

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
dinsdag 11 december 2018, 12:35
Startpagina Help Zoek Inloggen Registreren
Nieuws:

E-Café  |  HET E-CAFE  |  ACTUALITEIT  |  Topic: Peiling: N-VA blijft grootste partij in Vlaanderen « vorige volgende »
Pagina's: [1] Print
Auteur Topic: Peiling: N-VA blijft grootste partij in Vlaanderen  (gelezen 3309 keer)
wolfje
Administrator
Bodemloos vat
*****
Offline Offline

Geslacht: Vrouw
Berichten: 75.041Bekijk profiel WWW
« Gepost op: zaterdag 19 maart 2011, 09:09 »HLN update   Mochten er vandaag verkiezingen plaatsvinden, dan zou N-VA afgetekend de grootste partij van Vlaanderen worden. Dat blijkt uit een peiling van de VRT en De Standaard. De partij van Bart De Wever scoort 31,5 procent, meer dan drie procent boven het verkiezingsresultaat van 13 juni. Sp.a gaat meer dan anderhalf procent achteruit en komt uit op 13,2 procent.
N-VA kwam in Vlaanderen met een score van 28,2 procent als grote overwinnaar uit de verkiezingen. Volgens deze peiling, die werd afgenomen tussen 28 februari en 15 maart, komen de Vlaamsnationalisten uit op 31,5 procent. CD&V blijft met 18,2 procent de tweede partij en doet het 0,6 procent beter dan op 13 juni.

Open Vld blijft status-quo op 14 procent en doet het ook beter dan de vorige peiling uit september. Toen haalden de liberalen slechts 12,4 procent. Meteen wordt Open Vld de derde grootste partij van Vlaanderen. Ze wipt immers over sp.a, dat terugvalt van 14,9 naar 13,2 procent. In vergelijking met de peiling uit september is de daling nog sterker, want toen kwamen de socialisten uit op 16,5 procent.

Vlaams Belang komt net als in september op een lagere score uit dan bij de verkiezingen. De partij zou 10,4 procent halen, tegenover 12,6 procent op 13 juni. Groen! boekt wel duidelijke vooruitgang: van 7,1 procent bij de verkiezingen naar 8,8 procent. LDD haalt amper 2,8 procent.

 N-VA-voorzitter De Wever blijft de populairste politicus van Vlaanderen. Liefst 49 procent van de bevraagden kan zich inbeelden op hem te stemmen. Vlaams minister-president Kris Peeters behoudt de tweede plaats, gevolgd door sp.a-senator Johan Vande Lanotte. De voormalige koninklijk bemiddelaar wint daarmee twee plaatsen. Zijn partijgenoot Frank Vandenbroucke maakt de omgekeerde beweging, terwijl ontslagnemend premier Yves Leterme zich op plaats vier handhaaft.

Opvallend is dat de tweede N-VA'er in het klassement - Kamerlid Siegfried Bracke - pas op de vijftiende plaats staat. Hij verliest daarmee vier plaatsen. De Vlaamse ministers Geert Bourgeois en Philippe Muyters volgen respectievelijk op achttien en 25. CD&V-voorzitter Wouter Beke, die momenteel een onderhandelingsopdracht uitvoert, stijgt in de peiling van plaats negentien naar twaalf.

De Vlaming ziet nieuwe verkiezingen blijkbaar niet zitten. Zo is 65 procent er tegenstander van opnieuw naar de stembus te trekken, terwijl 43 procent er heel sterk tegen gekant is. Slechts 19 procent van de ondervraagden is vragende partij voor nieuwe verkiezingen. (belga/adha)

bron: hln
Gelogd
vliegerke
Bodemloos vat
********
Offline Offline

Geslacht: Man
Berichten: 9.442Bekijk profiel
« Antwoord #1 Gepost op: maandag 15 oktober 2012, 21:34 »

 
Gelogd
vliegerke
Bodemloos vat
********
Offline Offline

Geslacht: Man
Berichten: 9.442Bekijk profiel
« Antwoord #2 Gepost op: dinsdag 15 oktober 2013, 16:46 »

 Ik denk dat de NVA  nu wel wat zou verliezen.  Cool
Gelogd
Pagina's: [1] Print 
E-Café  |  HET E-CAFE  |  ACTUALITEIT  |  Topic: Peiling: N-VA blijft grootste partij in Vlaanderen « vorige volgende »
Ga naar:  


Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!